Szauna Építés

Minden általunk készített magáncélú szaunára 5 év garanciát adunk*! A szauna építéshez szükséges szauna fa alapanyagokat, elektromos szauna kályhát, fatüzelésű szauna kályhát közvetlenül Észak Európából a gyártótól importáljuk.
Cégünk hivatalos forgalmazója a Helo, IKI, NARVI és 2012-től a Tylö szauna kályha gyártóknak Magyarországon!
Szauna Építés 5év garanciával!
Nagy tapasztalattal rendelkezünk Finn Szauna, Infra szauna, Kombi (BIO) szauna építésben, szívesen állunk rendelkezésére, hogy a megálmodott szaunáját megvalósítsuk az Ön igényeinek megfelelően az évtizedes tapasztalatunkkal.

Ha saját kezűleg szeretné megépíteni szaunáját, használja a szauna építési gyorstalpalónkat, mi széles termékskálával rendelkezünk a szauna szerkezeti fától a szauna lambérián, szauna padléceken és a különböző típusú, teljesítményű szauna kályhákon át a különböző szauna kiegészítőig, nálunk mindent megtalál!Szauna Építés 5év garanciával!

Tekintse meg szaunaépítés referenciánkat, hívjon elérhetőségeinken!
* elektromos alkatrészekre a garancia 2 év
 

Szauna Építési Gyorstalpalónk

Bemutatjuk, a szendvicsszerkezetű finn szauna és az infra kabinok, kombi kabinok építésének folyamatát illetve, hogy mire kell figyelni egy biztonságos szauna kialakításánál!A szauna vizes környezet gondoskodnunk kell a megfelelő érintésvédelemről! A szauna kabin áramellátása mindenképp egy Phi-relén keresztül történjen. A szauna építés során külön figyelmet kell fordítani a lábazat megfelelő kialakítására, mivel éppen ez az a terület, ahol a hibás és szakszerűtlen kivitelezés miatt időről időre olyan problémák keletkeznek, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre, ezért a szerkezet fa padló felőli részét kis műanyag állítható lábacskákra kell helyezni így a szauna szerkezetét nem érheti káros pangó víz.
Szauna építés otthon     Szauna építés otthon
230V-ról 5?6 légköbméteres szaunát tudunk működtetni, ennél nagyobb kabin üzemeltetéséhez 380V-ra esetleg egy fatüzelésű szauna kályhára lesz szükség. A szauna szerkezet kialakításakor kiemelten fontos, hogy minőségi fa szauna alapanyagot használjunk! Fontos, hogy a faanyagok méretpontosak, egyenesek és szárazak legyenek, ezért ajánljuk az szauna egalizált vagy gyalult szerkezeti fát. Ha a készülő szaunánkat fix sarokba építjük egyszerűbb lesz a dolgunk, jobb lesz a kabin szigeteltsége, kevesebb szerkezet anyagból, egyszerűbben érhetünk el stabil építményt és kevesebb külső lambéria burkolatra lesz szükségünk.
Szauna építés otthon    Szauna építés otthon
Abban az esetben ha körbejárható szaunát építünk amely önállóan áll, különösen fontos a vázszerkezet merev kialakítása, legyen erősebb a szerkezet, ahol a padok lesznek kialakítva! A szauna kályha egy konzol segítségével kerül a falra rögzítve, vegyük figyelembe, hogy a szauna kályha súlya szauna lávakövekkel együtt, közel 35 kg lesz,  itt is legyen egy erős a szauna váz kialakítva! Szauna külső felületére lambéria borítás kerül, mely lehet függőleges és vízszintes(a vízszintes borítást javasoljuk mert tágítja a szauna falát vizuálisan és nyugodtabb - harmonikusabb hangulata lesz leendő szaunánknak. A külső szauna burkolathoz nem szükséges szauna lambériát használni, mert a lambéria burkolat nincs szélsőségen igénybevételnek kitéve, de érdemes figyelni, hogy a szauna külső és burkolata stílusban passzoljon! Annak érdekében, hogy a fa tartószerkezetet, illetve a hőszigetelést megóvjuk a nedvességtől, alumínium fóliával (nagy tisztaságú alumínium) szigeteljük a szaunákat. Minimum 50mm vastag ásványgyapot szigetelőanyag kerüljön a falakba! Fontos, hogy az alufólia minimális vastagsága 0,03 mm! Figyeljünk, hogy az alumínium ragasztószalagoknál is ugyan ilyen vastagságú legyen és 150°C hőmérsékletig hőállónak kell lenniük!
A szauna kialakításánál fontos és biztonságos ha szilikon vezetékeket használunk! Ne feledkezzünk meg arról ha külső szauna vezérlőt építünk be a szauna vezérlő kábeleit előre a szauna szerkezeti falába kell behúzni, ha lehet egy 50mm átmérőjű szerelő csőbe így könnyeben cserélhető - javítható a kábelezés is!
Szauna építés otthon      Szauna építés otthon
A szaunánk belső lambériázása előtt a szauna kabinunk úgy nézzen ki belülről, mint ha egy alumínium dobozban lennénk, ennek köszönhetően a kabin gyorsabban fel fog melegedni, és mindenki örömére gazdaságosabban fog működni. A szaunánk szellőzésének kialakítása során figyeljünk, hogy a szaunakályha mögött a talajtól 10 - 15cm-re friss levegő beengedő nyílást alakítsunk ki! A szauna kabin külső felén ezt a nyílást egy szauna szellőző ráccsal fedjük le. Abban az esetben ha az ajtó alatt megoldható egy 2 - 3cm-s beszellőzési lehetőség akkor nincs szükség a szellőző rácsra(ezt a mi általunk forgalmazott szauna ajtók biztosítják). A szauna kabinon belül a kályhától lehető legtávolabb, egy úgynevezett kiszellőző nyílásra lesz szükségünk melyet zárhatóvá kell tennünk egy szabályozható szauna szellőző gomba használatával.
Szauna építés otthon    Szauna építés otthon
A szauna kabin belső lambériázásához mindenképp szauna lambériát használjunk, mely párás-meleg környezetben is hosszú ideig szép marad, nem fog vetemedni, teknősödni vagy szétnyílni. Tekintse meg csomómentes, thermo wood(hőkezelt) fa lambéria kínálatunkat. Szaunán belül hagyományos lambériát ne használjunk, mert az állandó hő és páratartalom változásnak köszönhetően a hagyományos lambéria hamar korhad és hamar cserélni kell, így sokkal magasabb költségünk lesz mint ha szauna lambériát használnánk!. A szauna lambériák rögzítéséhez lambéria rögzítő kapcsokat használjunk, a kapcsok használata dilletációt enged az anyagnak, egyszerű a használata, mindemellett a szauna lambéria felületén nem látható. A szauna pad kialakításakor figyeljünk arra, hogy a szauna padon ülni esetleg feküdni is kényelmes legyen,ezért a két szauna padléc közötti hézag ne legyen kisebb mint 5mm de ne haladja meg a 8mm-t. Ha lehet minimum kétszintes szauna padozatot alakítsunk ki, más-más magasságban más hőmérsékleten tudjuk majd élvezni szaunánkat. Ajánljuk, hogy az alsó pad egészen a szauna faláig beérjen így az alsó padon fekvőknek is sokkal kényelmesebb helyük lesz a szauna látványa is tágasabb érzetet fog nyújtani használójának.
Szauna építés otthon
A szauna pad kialakításához a legalkalmasabb anyag a fehér rezgő nyárfa vagy Thermo wood eljárással készített nyárfa padléc! Tévhit, hogy az Afrikából behozott abachi fa alkalmas csak, e szerkezet kialakítására. Gondoljanak csak bele, a Finnek mikor láttak ilyet először :-) A Skandináv országokban már nagyon rég használják de már Németországban és Ausztriában is az elmúlt években már szinte csak ezen szauna padléceket használják szauna építésnél! Teljes mértékben göcsmentes, osztályon felüli minőség. jól bírja a szélsőséges körülményeket, könnyű vele dolgozni, esztétikai értéke, pedig felülmúlhatatlan!Szauna világításhoz speciális szauna lámpatestet használunk, ez víz és páramentesen záródik, érintésvédelmi szempontból teljesen biztonságos, érdemes a lámpaárnyékolót valamelyik sarokba elhelyezni, nagy figyelmet fordítva arra, hogy ne zavarja az alatta lévő padon szaunázó fejét falnak dőléskor. Rengeteg új világító eszköz jelent meg a piacon, most egy luxus szaunába már üvegszáloptikás világító berendezést használunk, pad és háttámla világításra DECO-LIGHT-t,  vagy 160°C hőálló BIG-LED-t  a szauna kályha fölé, mert amikor meglocsoljuk a kályhát a felszálló párát világítjuk meg így további felöntési élményt lehet elérni szaunázás közben, ez különösen igaz a nagy kőküllemű szauna kályhák esetében ahol sokkal többet locsoljuk a kályhát mint egyébként.
Szauna építés otthon   Szauna építés otthon
Az elkészült szaunánkat a következő szauna tartozékokkal, felszerelésekkel szerelhetjük fel: Reméljük tudtunk segítséget nyújtani leendő szaunája megépítéséhez, ha bármi kérdés merülne fel szívesen állunk rendelkezésére. NÁLUNK MINDENT MEGTALÁL EGY HELYEN, BIZTOSÍTJUK A KEDVEZŐ ÁRAKAT KÖZVETLEN A GYÁRTÓTÓL ÉS BESZÁLLÍTÓTÓL.

Kérjen ajánlatot, legyen Önnek is szaunája 5év garanciával!