április 12, 2021

Hőkezelt fa a belsőépítészetben

0 Hozzászlás

thermowood (hőkezelt) fa természetes vonzerejével kiválóan alkalmas bármilyen otthon díszítésére, ugyanis felhasználási lehetősége szinte határtalan. Az egész világon népszerű és önmagában korántsem újszerű ötlet a belső tereket faburkolattal ellátni, hiszen karaktert és melegséget is adnak. Ennek ellenére egy kis képzelőerővel a sima falburkolatok és hétköznapi padlóburkolatok kipróbált, bevált lehetőségein túl sok érdekes és izgalmas módunk van arra, hogy felhasználjuk a fát.

Szenteljünk egy percet, hogy megismerjük kreatív oldalunkat és felfedezzünk néhány feltűnő és meglepő lehetőséget, mellyel feldobhatjuk otthonunkat, vagy akár munkahelyünket a Thermory termékekkel!

1. Borítsa be a falat faburkolattal

Thermory Ignite hőkezelt falburkolat egy új Amerikai otthonban, USAFotó: Jeffrey A. Davis

hőkezelt fa csodálatos módja annak, hogy egyéniséggel ruházzunk fel egy-egy teret. Akár csak díszlécként használja, akár egészen a mennyezetig, a falainak faburkolattal való borítása olyan hatást eredményez, amelyet egyszerűen nem lehet nem észrevenni. Amellett nem feltétlenül kell ragaszkodni a szokásos kivitelezéshez, profilokhoz, vagy színekhez sem, mert számos típus áll rendelkezésre, amivel kifejezheti Önmagát.

2. Használjon fát a mennyezethez

Thermory fenyő falburkolat a Port of Helsinki, West Terminal 2 by PES Architects

Ha a fa falak nem elegendőek, talán felidézheti az erdei kunyhók hangulatát a thermowood fenyő falburkolatból készült mennyezettel. Sokféle stílust lehet kipróbálni, például falburkolat felrakása festett mennyezetre, szarufák vagy gerendák felszerelése, vagy egyszerűen boríthatja rusztikus rönkökkel vagy letisztult fapanelekkel is – csak a képzelet szabhat határt!

3. Készítsen gyönyörű, fából készült fejtámlát az ágyhoz

Fotó: Gabriel Beaudry on Unsplash

Az ágyakat gyakran figyelmen kívül hagyják, de életünk nagyon fontos részét képezik – elvégre időnk körülbelül egyharmadát töltjük ott. Tehát miért nem okoz örömet magának egy vonzó thermowood fejtámlával? Akár klasszikus megjelenésre, akár csodás és eredeti stílusra vágyik, a lehetőségek végtelenek.

4. Adjon szobájának hangsúlyt egy impozáns fa fallal

Thermory fenyő falburkolat

A klasszikusan festett vagy tapétázott felület soha nem megy ki a thermowood (hőkezelt) fa falburkolat alkalmazásával.

5. Használjon fát árnyékoláshoz, vagy helyiségelválasztó építéséhez


Fotó: Mark West on Unsplash

Legyen szó a konyha elválasztásáról egy stúdió lakásban, a kilátás és a zaj megakadályozásáról két tér között, vagy egyszerűen az osztatlan terű ház szomszédos szobái közötti részek megjelöléséről, a vonzó tömör vagy rácsos elválasztók növelik a térérzetet, miközben meghatározzák otthona funkcionális területeit.

6. Használjon facsempéket konyhai védőborításhoz

Thermory Dekor Mozaik csempe, Fotó: Allan Leppikson

hőkezelt fa faburkolat ideális lehet a konyha nedves részein – például a mosogató mögött – a víz ellen azáltal, hogy egy kiugró felületet hoz létre, így könnyű letörölni azt. Használhatók a konyha körüli egyéb nedves területeken akár falakhoz, padokhoz, padlókhoz és konyhaszekrényekhez is.

7. Adjon facsempéket a többi párás helyiségbe is

Thermory Ash Decor Mosaic tiles, Fotó: Aivo Kallas

A megfelelően kezelt faburkolatok szintén feltűnő megjelenést kölcsönözhetnek a fürdőszoba falainak és padlójának – és akár a mennyezet vagy a fürdőkád oldalának díszítésére is használhatók. Ha egyébként is vállalkozó szellemű hangulatban van, hozza létre saját egyedi mintáját vagy mozaikhatását különböző színű csempékkel!

8. Használjon fa dekorációs elemeket

Thermory Dekor mozaik csempe – Khis (design: Frants Seer), Fotó: Andres Kannel

Az állandósult alap, mint a falak, a padló és a mennyezet mellett érdemes a fát mozgatható tárgyakba is bevinni, például órákba, lámpaernyőkbe, szellőzőkbe és virágtartókba. Még a bögrék, tálak, poháralátétek és ezen kívül sok más is készülhet fából – ha elképzelni el tudjuk, akkor megvalósítani is.

9. Használjon fát az irodájában az íróasztalnál, vagy a fogadótérben

Fotó: Takafumi Yamashita on Unsplash

hőkezelt fa nem csak az otthonát dobhatja fel – arra is lehetőséget ad, hogy különlegessé tegye irodáját vagy a fogadóteret. Amellett, hogy élvezheti természetes szépségét, tanulmányok szólnak arról, hogy a fa alkalmazása a munkahelyen csökkenti a stresszt is.